Wildreis-Risotto mit Brokkoli

Wildreis-Risotto mit Brokkoli

3.1 301 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale einer halben Zitrone dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • rote Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wildreismischung
    200 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Quinoa
    100 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen, große Röschen geviertelt (ca. 2 cm)
    280 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    60 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Frischkäse
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 2029 kJ / 485 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...