Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsen-Eintopf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Möhren in Stücken200 g
-
geschälte Tomaten (850 g)1 Dose
-
Saure Sahne100 g
-
Butter50 g
-
Honig15 g
-
Auberginen in Stücken (1cm)200 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 480 g), abgetropft1 Dose
-
Garam Masala (ca. 5 TL)10 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1503 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
10.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Chana Masala
45 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Kidneybohnen-Curry
30 Min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 Min
Auberginen-Chili
25 Min
Linsen-Curry-Eintopf
35 Min
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 Min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 Min
Kichererbsencurry
45 Min
Dal
1 Std. 50 Min