
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 frische, rote Chilischote oder Peperoni, frisch, entkernt
- 40 g Olivenöl
- 2 Dosen Kichererbsen, getrocknet (à 400 g), abgetropft
- 850 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 250 g Nudeln kleine Sorte, z.B. Spiralen, Farfalle, Penne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 640 kcal / 2676 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 80 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Linsen-Sauce zu Nudeln
30 min
Brokkoli-Pasta
25 min
Brokkoli-Kräuter-Pasta
20 min
Gewürzreis mit Studentenfutter und Spinat
40 min
Grüne Nudeln mit Linsen-Curry
20 min
Zucchini-Reis-Topf
45 min
Nudel-Porree-Topf
25 min
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 min
Bandnudeln mit Erbsensauce
30 min
Linsen-Sahne-Nudeln
30 min
Paprikanudeln für Eilige
20 min
Rote Linsen-Möhren-Sauce
45 min