Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Kartoffeln, in Stücken
- 100 g Blumenkohl, in Stücken
- 30 g Butter
- 300 g Milch
- 120 g Wasser
- ¾ TL Thymianblättchen, frisch
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1131 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min.
Käsesuppe
15 min
Petersilien-Rahm-Suppe
35min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min.
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Apfel-Karotten-Suppe schnell gemacht
20 min.
Blumenkohlsuppe
40 min.
Pastinaken-Cremesuppe
45 min.
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min.
Blumenkohl-Cremesuppe
30min