Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weißer Rettich, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Baguette
- 2 EL Sesamöl, geröstet
- 2 EL Sesamsamen
- 2 Avocados, reif
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20min
Gurken-Gin-Slush
5h 10min
Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme
55 min
Rucola Suppe
25 min
Radieschen-Zaziki
10 dk
Zucchini-Tsatsiki mit Minze
20min
Rote-Bete-Suppe
40min
Avocado-Dip
10 dk
Avocadodip auf Chicorée
10 dk
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 min
Avocado-Bärlauch-Dip
10 dk