![Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D281900-A5D6-4C1A-8101-1DEB8DEE8496/Derivates/BBBFDF8D-9075-4346-9EFD-BD5A0FF00B02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Porreestange (ca. 2-3 cm Durchmesser)
- 900 g Wasser
- 130 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 2 geh. EL Minzblätter, frisch
- 120 g Feta, in Stücken
-
150
g Camembert, in Stücken
lub 150 g Brie, in Stücken - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Sahne
- 5 g Agar-Agar (2 geh. TL oder 2 Pck.)
- Olivenöl zum Einfetten
- 25 g Butter
- 150 g Polenta (Maisgrieß)
- 30 g geriebener Parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 817 kJ / 199 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Karottenpesto
30min
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6 godz. 20 min
Zwiebelsoufflé
1 godz.
Nudeltaschen mit Linsenfüllung
4h 45min
Gemüsepastete in Filoteig
1h 20 min
Spinat-Soufflé mit Käse
45min
Blätterteig, schnell
2h
Linsenpastete
6 godz. 20 min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Gerstenrisotto mit Pilzen
1h 20 min
Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree
45min
Käsesoufflé
50min