Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Porreestange (ca. 2-3 cm Durchmesser)
- 900 g Wasser
- 130 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 2 geh. EL Minzblätter, frisch
- 120 g Feta, in Stücken
-
150
g Camembert, in Stücken
lub 150 g Brie, in Stücken - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Sahne
- 5 g Agar-Agar (2 geh. TL oder 2 Pck.)
- Olivenöl zum Einfetten
- 25 g Butter
- 150 g Polenta (Maisgrieß)
- 30 g geriebener Parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 817 kJ / 199 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Blätterteig, schnell
2 godz.
Nudelteig
1h
Buchweizen-Knabberstangen
2 godz.
Reiskuchen mit süßer Adzukibohnen-Paste
8hod. 25min
Linsenpastete
6 Std. 20 Min
Wurzelgemüse mit Krenhollandaise
55 Min
Bandnudeln
55 Min
Maisspätzle
15 min
Karamellcreme (Flan)
3 godz.
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 godz. 20 min
Nudeltaschen mit Linsenfüllung
4 godz. 45 min
Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei
45 Min