![Risotto ai carciofi e bottarga Risotto ai carciofi e bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2724677C-5B99-41C5-9CED-06384DA8A003/Derivates/E4D082F1-1E92-4391-B2D9-158BB298CF27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 carciofi, mondati e a fettine sottili
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g bottarga grattugiata
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al nero di seppia
35 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40p
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35 Min
Polpo al vino rosso
1h
Risotto zucca e porcini
45min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 godz. 5 min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Risotto radicchio e gamberi
1 Std. 20 Min
Risotto alle cozze
1 godz. 5 min
Risotto al nero di calamari
40p
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Risotto gamberi e carciofi
30min