Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 carciofi, mondati e a fettine sottili
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g bottarga grattugiata
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Risotto ai carciofi
30 Min
Risotto al nero di calamari
40 Min
Riso integrale al tonno e carciofi
40 Min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Risotto al nero di seppia
35 Min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Risotto radicchio e gamberi
1 godz. 20 min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min