Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di olive nere denocciolate
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccine fantasia
2h 5min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Focaccia alla crema di formaggi
2h 10min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizzette marinare
1hod. 35min
Pizza Margherita
2h
Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Pizzette alle erbe aromatiche
1hod. 35min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Focaccia pugliese
1h 10min