Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 fette
Składniki
-
50 g di Gruviera (opcjonalnie) a pezzi
Impasto
-
75 g di burro a pezzi + q.b.
-
150 g di farina + q.b.
-
½ cucchiaino di sale
-
50 g di acqua
Ripieno
-
200 g di pancetta a cubetti
-
4 uova
-
50 g di latte
-
100 g di panna (min. 30% di grassi)100 g di panna acida
-
¼ cucchiaino di sale
-
2 pizzichi di pepe nero macinato
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 fette
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Quiche pere e gorgonzola
1 godz.
Pasta brisée
10 min
Pasta al vino
5 min
Erbazzone reggiano
2 godz.
Quiche ai pomodorini
1 godz.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Quiche di salmone e porri
1 godz. 25 min
Bignè al formaggio
1 godz. 5 min
Sformato di verdure
1 godz. 35 min
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Quiche svuotafrigo
40 min
Soufflé al formaggio
55 min