Pesce e patate con salsa al pomodoro

4.4 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di patate a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di olio di oliva + q.b.
  • 6 tranci di merluzzo
    6 filetti di pesce bianco
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 150 g di cipolle a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di carote a pezzi
  • 50 g di vino bianco (opcjonalnie)
  • 400 g di pomodori a pezzi
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 100 g acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 33 g
Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...