![Pasta ricotta e pomodorini Pasta ricotta e pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68b7dd99-50da-4e0d-abde-f7b04306e496/Derivates/ddefc2c9-8c75-41c2-b22c-ff5e5600ae33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico sale
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 100 g di insalata valeriana tipo songino, lavata e asciugata
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Fusilli tricolore
30min
Pasta feta e pomodorini
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Tagliatelle mediterranee
35 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min