Risotto al limone e prosciutto crudo
TM31 TM5 TM6

Risotto al limone e prosciutto crudo

4.0 (109 ocen)

Składniki

  • 50 g di cipolle a pezzi
  • 20 g di burro a pezzi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 60 g di acqua
  • 1 limone, preferibilmente biologico, il succo
  • 750 g di brodo vegetale
    lub 750 g di acqua +1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 1 bustina di zafferano
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di prosciutto crudo a listarelle (½ cm)
  • 20 g di burro a pezzi + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1812 kJ / 433 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
67.1 g
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy