Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¾ łyżeczki soli
- 85 g wody
-
50
g kurek, świeżych, oczyszczonych
lub 50 g kurek, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 50 g chudego boczku, wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 125 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 jajka
- 70 g cukinii, pokrojonej w 2 mm plastry
- 25 - 30 g sera ricotta
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 30 sera koziego, pokrojonego w 3 mm plastry
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1h
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Quiche z pieczarkami
1h 40min
Tarta prowansalska
1h 15 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Paszteciki śródziemnomorskie
50min
Tarta wegetariańska
1h 10min
Tort porowy
1h 30min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35 min