Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¾ łyżeczki soli
-
85 g wody
-
50 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
50 g chudego boczku, wędzonego bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
125 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 jajka
-
70 g cukinii pokrojonej w 2 mm plastry
-
25 - 30 g sera ricotta
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
30 sera koziego pokrojonego w 3 mm plastry
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.6 g
Kalorie
1302 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywa w tempurze
1 Std.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 Min
Pływające wyspy
45 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Malinowy winegret
72 Std.
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min