Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Holunderblütensirup
- 1 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- 2 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 EL Mohn
- 30 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 30 g Weinbrand
- 1 TL Speisestärke
- 200 g Sauerkirschen, TK, aufgetaut, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
5 Std.
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Limoncello-Creme
5 Std.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Zwetschgen-Parfait
8 Std. 40 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Christstollenparfait
8h 30min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min
Sardische Joghurtcreme
9 Std.
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.