Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Mandeln, gebrannt
- 150 g Äpfel, in Stücken
- 150 g Birnen, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Quark-Mousse
5 Std.
Erdbeermousse
4óra 15p
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Limoncello-Creme
5 Std.
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1h 20 min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Zwetschgen-Trifle
4h
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min