Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)

Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)

4.5 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g ryżu jaśminowego
  • 1025 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 30 g oleju plus 1 łyżeczka
  • 250 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 20 g sosu rybnego
  • 20 g sosu ostrygowego
  • 20 g cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 5 g liści tajskiej bazylii, świeżych
  • prażona cebulka, gotowa do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1840 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 3783.1 kJ / 904.2 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 79.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...