Makaron udon z kaczką

Makaron udon z kaczką

4.8 886 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu, pokrojonej w cienkie plastry
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 g ziaren sezamu, czarnego
  • 10 g ziaren sezamu, białego
  • 150 g marchewki pokrojonej 0,5 cm plastry
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego
  • 50 g miodu
  • 20 g octu ryżowego
  • 60 g sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • 2 opakowania makaronu udon, świeżego (po ok. 200 g każde)
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2028.6 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 2204.6 kJ / 526.9 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...