Urządzenia i Akcesoria
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g rostbefu, pokrojonego w ok. 4 cm plastry500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu sojowego
-
70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
20 g oleju sezamowego
-
40 g oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1419.6 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
1727.2 kJ /
412.8 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45min
Korma z wołowiny
3h 10min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1h
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1h 20min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4h 55min
Zupa z pierożkami gyoza
25min
Tantanmen Ramen
45min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1h
Makaron udon z kaczką
25min