Urządzenia i Akcesoria
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g rostbefu, pokrojonego w ok. 4 cm plastry500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu sojowego
-
70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
20 g oleju sezamowego
-
40 g oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1419.6 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
1727.2 kJ /
412.8 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tantanmen Ramen
45 Min
Kokosowe bao z krewetkami
1 Std. 40 Min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 Std. 5 Min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 Std.
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 Std.
Makaron Pastalaya z Luizjany
1 Std.
Sushi tacos
1 Std. 15 Min
Pikantna cielęcina z papryką
30 Min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 Min
Makaron udon z kaczką
25 Min