
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska sałatka Cezar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
380 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 ½ łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
230 g orzechów nerkowca
-
600 g gorącej wody
-
270 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 ½ - 2 ½ ząbki czosnku
-
25 g kaparów, konserwowych
-
15 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
-
3 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 ½ łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
600 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
450 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
3 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.6 kcal /
2035.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
36.3 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
1062.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska