Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)

Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 140 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 140 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 110 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
    110 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 80 g cebuli dymki przekrojonej na pół
  • 230 g polędwicy wołowej pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 1 łyżeczka soli
  • 60 g sosu Hoisin (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 294.5 kcal / 1232 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 924.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...