Wegańska sałatka Cezar

Wegańska sałatka Cezar

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • 75 g orzechów nerkowca
  • 200 g gorącej wody
  • 90 g wody mineralnej, niegazowanej
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g kaparów, konserwowych
  • 5 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
  • 150 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
  • bagietka do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1062.9 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2035.9 kJ / 486.6 kcal
Tłuszcz 36.3 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...