Urządzenia i Akcesoria
Wegańska sałatka Cezar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
130 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
75 g orzechów nerkowca
-
200 g gorącej wody
-
90 g wody mineralnej, niegazowanej
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g kaparów, konserwowych
-
5 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
150 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1062.9 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
2035.9 kJ /
486.6 kcal
Tłuszcz
36.3 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.