Ragù di carne alla bolognese

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1 porzione

Składniki

  • 20 g di pancetta a cubetti
    20 g di prosciutto crudo, a cubetti
  • 15 g di sedano a pezzi
  • 20 g di carota pelata e a pezzi
  • 25 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di burro
  • 65 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
  • 10 g di vino bianco secco
    10 g di vino rosso
  • 40 g di passata di pomodoro
  • 10 g di acqua calda
  • 5 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 15 g di latte (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 424.7 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 2017.7 kJ / 482.3 kcal
Tłuszcz 43.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...