Arrosto di lonza con purè di patate

Arrosto di lonza con purè di patate

4.6 847 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi (3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di speck a listarelle o a cubetti
    40 g di prosciutto, a listarelle o a cubetti
  • 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua (10 minuti) e strizzati
  • 800 g di lonza di maiale in un solo pezzo
  • 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 1000 g di patate pelate, a fette (2-3 mm) o a dadini (0.5x0.5 cm)
  • 300 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 300 g di latte intero
  • 20 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 54.8 g
Kalorie 3157 kJ / 754 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 47.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...