Polpette al sugo

4.7 1.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 40 g di latte
  • 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 400 g di carne trita di manzo
    400 g di ceci lessi in scatola, (peso al netto del liquido di conservazione)
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 - 80 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...