Minestra di riso, patate e prezzemolo

Minestra di riso, patate e prezzemolo

4.6 443 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 200 g di patate a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 10 g di burro
  • 200 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 1000 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 48.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...