Urządzenia i Akcesoria
Tort dacquoise
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
35 g orzechów włoskich, łuskanych
-
45 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
3 białka (90-100 g)
-
140 g cukru
-
20 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki octu
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
75 g masy krówkowej
-
200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
165 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1530.7 kJ /
365.8 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min