Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
TM6 TM5

Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

4.3 (280 ocen)

Składniki

Beza czekoladowa

  • 1 szczypta soli
  • 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukru pudru
  • 6 białek (180-190 g)
  • 1 czubata łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka białego octu winnego

Krem mascarpone

  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 200 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru

Polewa czekoladowa i dekoracja

  • 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 200 g malin, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2065.4 kJ / 493.3 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
28.6 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy