Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

4.2 335 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Beza czekoladowa
  • gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
    50 g
  • cukru
    300 g
  • białek (180-200 g)
    6
  • soli
    1 szczypta
  • kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego, bez grudek
    3 czubate łyżeczki
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
Krem mascarpone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • cukru pudru
    30 g
Polewa czekoladowa i dekoracja
  • gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
    40 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    1 łyżeczka
  • malin, świeżych
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 468 kcal / 1958.2 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 139.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...