
Urządzenia i Akcesoria
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
20 porcji
Składniki
Piernikowy biszkopt
-
jajek5
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
miodu100 g
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
korzennej przyprawy do piernika2 - 3 łyżeczki
Masa marcepanowa
-
cukru200 g
-
migdałów, w płatkach200 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto50 g
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego1 łyżeczka
Krem z mascarpone i zwijanie rolady
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
cukru pudru30 g
-
konfitury z pomarańczy150 - 180 g
Polewa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu140 g
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.2 kcal /
1423.4 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
77.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska