
Urządzenia i Akcesoria
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
migdałów, w płatkach50 g
-
skrobi ziemniaczanej60 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru40 g
-
białek6
-
cukru350 g
-
soli1 szczypta
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki500 g
-
likieru jajecznego150 g
-
mieszane owoce, świeże np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
242.4 kcal /
1014 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
172.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska