Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
TM5 TM6

Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

4.9 (422 oceny)

Składniki

  • 350 g cukru pudru
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
  • 6 białek
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 150 g likieru jajecznego
  • mieszane owoce, świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
961 kJ / 229 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy