Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

4.8 2.6K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 60 g skrobi ziemniaczanej
  • 40 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
  • 6 białek
  • 350 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 150 g likieru jajecznego
  • mieszane owoce, świeże np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 172.9 mg
Białko 4 g
Kalorie 1014 kJ / 242.4 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...