Urządzenia i Akcesoria
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
-
6 białek
-
350 g cukru
-
1 szczypta soli
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
150 g likieru jajecznego
-
mieszane owoce, świeże np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
172.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
1014 kJ /
242.4 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Sernik gianduia
11 godz.
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.