Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

4.8 2.5K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

  • migdałów, w płatkach
    50 g
  • skrobi ziemniaczanej
    60 g
  • budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
    40 g
  • białek
    6
  • cukru
    350 g
  • soli
    1 szczypta
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    500 g
  • likieru jajecznego
    150 g
  • mieszane owoce, świeże np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 242.4 kcal / 1014 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 172.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...