
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cukru pudru
- 50 g migdałów, w płatkach
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 40 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 150 g likieru jajecznego
- mieszane owoce, świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 961 kJ / 229 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Karpatka
5 godz.
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Pavlova z truskawkami
5 godz. 30 min
Ciasto makowa panienka
6 godz. 40 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 godz. 10 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 15 min