
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)90 g
-
pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)45 g
-
shallots (approx. 30 g)1 ½
-
bacon cubes230 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
water1500 g
-
salt1 ½ tsp
-
dried spaghetti500 g
-
medium eggs (see tip)4
-
egg yolks from medium eggs2
-
ground black pepper3 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
667.9 kcal /
2794.4 kJ
Białko
27.9 g
Tłuszcz
30.1 g
Węglowodany
69.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
945.5 mg