Chicken and Mushroom Rice

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove thinly sliced
    1
  • pepper any colour, cut in pieces (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • olive oil
    20 g
  • chicken thigh, boneless and skinless cut in pieces (2-3 cm)
    400 g
  • fresh mushrooms quartered
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    100 g
  • water
    450 g
  • paprika (opcjonalnie)
    1 tsp
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • white short grain rice
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 464.9 kcal / 1945.2 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 802.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...