Pistachio Cream Pasta

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • pecorino cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • pistachio nuts, unsalted, shelled toasted (see tip)
    40 g
  • banana shallots halved
    120 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    10 g
  • water
    700 g
  • guanciale diced (1-2 cm)
    200 g
    200 g bacon lardons
  • dried spaghetti
    300 g
  • fine sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665.7 kcal / 2785.2 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 918.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...