Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 kromek
Składniki
-
360 g ryżu białego, krótkoziarnistego360 g ryżu brązowego
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
210 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
120 g orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)
-
2 ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½ łyżki łusek babki jajowatej, mielonych1 ½ łyżki łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki soli
-
6 jajek
-
150 g wody
-
90 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
204.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
685.2 kJ /
163.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Napój owsiany z daktylami
20 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min