Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
45 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 6 łyżeczek do skropienia
-
45 g miodu
-
45 g musztardy
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
230 g sera feta pokruszonego
-
300 g wody
-
600 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
-
600 g różyczek brokułu
-
6 filetów z łososia, świeżych, bez skóry (ok. 200 g każdy)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
898.7 mg
Białko
41.1 g
Kalorie
2779.3 kJ /
664.3 kcal
Tłuszcz
40.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 Min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 Min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 Std.
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 Min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 Std. 10 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 Min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 Min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 Std.
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 Std. 10 Min