Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym

4.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 6 łyżeczek do skropienia
  • 45 g miodu
  • 45 g musztardy
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 230 g sera feta pokruszonego
  • 300 g wody
  • 600 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę (patrz wariant)
  • 600 g różyczek brokułu
  • 6 filetów z łososia, świeżych, bez skóry (ok. 200 g każdy)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 898.7 mg
Białko 41.1 g
Kalorie 2779.3 kJ / 664.3 kcal
Tłuszcz 40.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...