Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
500 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
600 - 700 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm plastry
-
⅓ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
250 g różyczek brokułu przekrojonych wzdłuż
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
-
60 g orzechów nerkowca
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
214.6 mg
Białko
44.1 g
Kalorie
1792 kJ /
428.3 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Wrapy karaibskie
35 min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min