Urządzenia i Akcesoria
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
125 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 g musztardy
-
25 g ketchupu łagodnego lub pikantnego
-
25 g miodu
-
1 - 2 łyżeczki sosu Tabasco®
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g skrzydełek z kurczaka tylko najgrubsze i środkowe części (lotki odciąć)
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
638.9 mg
Białko
44.6 g
Kalorie
2482.8 kJ /
593.4 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40min
Wrapy karaibskie
35min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM5)
40min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1h 25min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15h 30min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7h 40min
Magdalenki z herbatą matcha
45min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20min
Pikantna cielęcina z papryką
30min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1h
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min