Urządzenia i Akcesoria
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
125 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 g musztardy
-
25 g ketchupu łagodnego lub pikantnego
-
25 g miodu
-
1 - 2 łyżeczki sosu Tabasco®
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g skrzydełek z kurczaka tylko najgrubsze i środkowe części (lotki odciąć)
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
638.9 mg
Białko
44.6 g
Kalorie
2482.8 kJ /
593.4 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min