Urządzenia i Akcesoria
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
600 g
Składniki
-
300 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
600 g wody do namoczenia orzechów
-
25 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
-
170 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g płatków drożdżowych
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
60 g oleju z pestek winogron
-
1 ½ ząbka czosnku
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ - 2 ½ łyżki szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
377.5 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1609.4 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Pasta z bakłażana
55 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min