Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
600 g

Składniki

  • 300 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 600 g wody do namoczenia orzechów
  • 25 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
  • 170 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 15 g płatków drożdżowych
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 60 g oleju z pestek winogron
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ - 2 ½ łyżki szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 377.5 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1609.4 kJ / 384.7 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...