Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
35 g oliwy z oliwek
-
230 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
930 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
649 mg
Białko
4 g
Kalorie
465 kJ /
111 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warzywna zupa krem
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min