Prosta i uniwersalna zupa krem

4.7 35 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

  • 35 g oliwy z oliwek
  • 230 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 930 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 649 mg
Białko 4 g
Kalorie 465 kJ / 111 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...