Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Ciasto
-
270 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g kolendry, świeżej
-
110 g oliwy z oliwek
-
65 g zimnej wody
-
¾ łyżeczki soli
Farsz
-
80 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
400 g białych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki400 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
-
400 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki400 g kasztanów jadalnych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego1 ½ łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
230 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
120 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
60 g żurawiny, suszonej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
706.7 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2460.4 kJ /
588.1 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min