Oliwa tymiankowa i ocet malinowy

Oliwa tymiankowa i ocet malinowy

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 672 godz.
2 butelki

Składniki

Oliwa tymiankowa
  • tymianku, świeżego
    2 - 4 gałązki
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ząbki czosnku
    2
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
    2 kawałki
  • ziaren pieprzu czerwonego
    10
  • oliwy z oliwek
    400 g
Ocet malinowy
  • malin, świeżych
    250 g
    250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    60 g
  • białego octu winnego
    400 g

Wartości odżywcze na 2 butelki

Kalorie 3991.6 kcal / 16700.8 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 397.9 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 61.7 g
Sód 21.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...