Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
TM5 TM6

Oliwa tymiankowa i ocet malinowy

5.0 (1 ocena)

Składniki

Oliwa tymiankowa

  • 2 - 4 gałązki tymianku, świeżego
    lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kawałki skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
  • 10 ziaren pieprzu czerwonego
  • 400 g oliwy z oliwek

Ocet malinowy

  • 250 g malin, świeżych
    lub 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 60 g cukru
  • 400 g białego octu winnego

Wartości odżywcze
na 2 butelki
Kalorie
16700.8 kJ / 3991.6 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
95 g
Tłuszcz
397.9 g
Tłuszcz nasycony
61.7 g
Błonnik
18 g
Sód
21.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy