Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliwa tymiankowa
-
2 - 4
gałązki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 ząbki czosnku
- 2 kawałki skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
- 10 ziaren pieprzu czerwonego
- 400 g oliwy z oliwek
Ocet malinowy
-
250
g malin, świeżych
lub 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 60 g cukru
- 400 g białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 2 butelki
- Kalorie
- 16700.8 kJ / 3991.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 397.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.7 g
- Błonnik
- 18 g
- Sód
- 21.2 mg