
Urządzenia i Akcesoria
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 672 godz.
2 butelki
Składniki
Oliwa tymiankowa
-
tymianku, świeżego2 - 4 gałązki
-
ząbki czosnku2
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm2 kawałki
-
ziaren pieprzu czerwonego10
-
oliwy z oliwek400 g
Ocet malinowy
-
malin, świeżych250 g
-
cukru60 g
-
białego octu winnego400 g
Wartości odżywcze na 2 butelki
Kalorie
3991.6 kcal /
16700.8 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
397.9 g
Węglowodany
95 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
61.7 g
Sód
21.2 mg