Pikantna cielęcina z papryką

4.1 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 450 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 ½ łyżeczkę soli
  • 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 3 szczypty suszonych płatków chili
  • 750 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 692.3 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 935 kJ / 223.5 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...