Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek
-
450 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 ½ łyżeczkę soli
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
3 szczypty suszonych płatków chili
-
750 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
692.3 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
935 kJ /
223.5 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Wrapy tikka masala
40 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.