Ryż z kurczakiem i pieczarkami

3.4 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
  • 1 ząbek czosnku przekrojony na pół
  • 150 - 180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g wody
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
    200 g ryżu do risotto
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 322.7 kcal / 1350.2 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 719.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...