Ryż z kurczakiem i pieczarkami

2.8 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
    250 g
  • ząbek czosnku przekrojony na pół
    1
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
    150 - 180 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    100 g
  • papryki, mielonej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    400 g
  • ryżu białego, krótkoziarnistego
    200 g
    200 g ryżu do risotto
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 322.7 kcal / 1350.2 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 719.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...