Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
150 - 180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
719.6 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
1350.2 kJ /
322.7 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min