Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
150 - 180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
322.7 kcal /
1350.2 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
719.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Zapiekanka z tortellini
30 min