Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości250 g
-
ząbek czosnku przekrojony na pół1
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę150 - 180 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieczarek pokrojonych na 3 cm kawałki100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
papryki, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody400 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego200 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
322.7 kcal /
1350.2 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
719.6 mg