Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
200 g makaronu shirataki (konjac)
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 ząbek czosnku
-
5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 2 cm kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
75 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
816.7 mg
Białko
37.3 g
Kalorie
2067.2 kJ /
494.1 kcal
Tłuszcz
27.9 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Zupa dyniowa
25 min