Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką

Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką

4.8 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g rukoli
  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 200 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 10 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki i dodatkowa ilość do posmarowania
  • 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, przekrojonych na pół
  • 20 g sera parmezan
    20 g sera grana padano
  • 1000 g wody
  • 60 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • czosnek, granulowany do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 563.3 kcal / 2356.8 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 2647.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...