
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
40 g rukoli
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
200 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki i dodatkowa ilość do posmarowania
-
40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, przekrojonych na pół
-
20 g sera parmezan
-
1000 g wody
-
60 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
czosnek, granulowany do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
563.3 kcal /
2356.8 kJ
Białko
34.6 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
49.2 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
2647.1 mg