Urządzenia i Akcesoria
Gruszki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
800 g gruszek (4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm cm kawałki
-
4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g migdałów, w płatkach
-
140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
80 g ksylitolu, (patrz wskazówka)80 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (łącznie ok. 300 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
35 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2181.9 kJ /
521.5 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Serniczek na zimno z truskawkami
2 godz. 15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Mango smoothie bowl
5 min
Truskawkowe smoothie bowl z kokosem i nektarynką
5 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Owsianka dyniowa
25 min
Kokosowy pudding chia z malinami
3 godz. 5 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Skyrniczki z owocami
45 min
Pudding chia z bananem i granatem
3 godz. 10 min