Gruszki pod kruszonką

Gruszki pod kruszonką

4.4 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g gruszek (4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm cm kawałki
  • 4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g migdałów, w płatkach
  • 140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 80 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    80 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 2 opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (łącznie ok. 300 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 35 mg
Białko 14.8 g
Kalorie 2181.9 kJ / 521.5 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...