Urządzenia i Akcesoria
Gruszki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
400 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm cm kawałki
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g migdałów, w płatkach
-
70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
40 g ksylitolu, (patrz wskazówka)40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
30 g masła zimnego
-
1 opakowanie jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
35 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2181.9 kJ /
521.5 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min