Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
40 g rukoli
-
300 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 szczypt soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
¼ limonki
-
400 g wody
-
2 jajka
-
2 szczypty suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcję
Sód
1269 mg
Białko
23.4 g
Kalorie
2827 kJ /
675.6 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
18.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min