
Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
230 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowo ¾ łyżki
-
1 ¼ łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
130 g sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
130 g kaszy orkiszowej, perłowej
-
300 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta chili, mielonego (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 liście sałaty lodowej (ok. 100 g)
-
120 g hiszpańskiego sosu pomidorowego salsa brava
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
170 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
583.2 kcal /
2440 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
61.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1214.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska