Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

3.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 2 jajka
  • 1200 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
  • 5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ ząbka czosnku
  • ½ awokado (ok. 70 g), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g jogurtu greckiego
  • 20 g mleka
  • 1 łyżka białka w proszku naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 35 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
  • 100 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    100 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • 130 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
  • pestki dyni do dekoracji
  • ½ opakowania sera feta (ok. 50 g), pokruszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1293.6 mg
Białko 31.6 g
Kalorie 3163 kJ / 756 kcal
Tłuszcz 34.6 g
Błonnik 21.2 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 85.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...