Urządzenia i Akcesoria
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1170 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
200 g tempehu pokrojonego w 1 cm plastry
-
200 g ryżu basmati200 g ryżu jaśminowego
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
70 g sosu sojowego tamari
-
40 g cukru
-
15 g oleju15 g oleju sezamowego
-
15 g octu ryżowego
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1714.5 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2466.2 kJ /
589.4 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
73.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min